1917 Filminin Fragmanı Yayınlandı

1917 Filminin Fragmanı Yayınlandı

Yönetmen koltuğunda Skyfall, Spectre ve American Beauty filmlerinden tanıdığımız Oscar ödüllü yönetmen Sam Mendes’in oturduğu 1917 filminin fragmanı yayınlandı. Öncelikle şunu belirtelim; fragman, Mendes’in Birinci Dünya Savaşı’nın klostrofobik ve vahşi doğasını başarılı bir şekilde yakaladığını gösteriyor. Bilindiği gibi Birinci Dünya Savaşı, kendisinden önceki diğer savaşlara nazaran daha vahşi ve yok ediciydi.

Savaşta siper yarışları sık sık çıkmazlara neden olabiliyordu. Askerler, uzun süre çamurlu siperlerde kamp yapmaya zorlanıyordular. Dolayısıyla savaştan kaynaklanan kayıplara bir de hastalıktan kaynaklanan kayıplar da eklenmişti. Uzun lafın kısası film, bu atmosferi bize gerçekçi bir şekilde yansıtacak gibi duruyor.

1917 film

Filmin oyuncu kadrosunda Sherlock, Doctor Strange, The Imitation Game ve diğer birçok yapımdan tanıdığımız Benedict Cumberbatch; Game of Thrones, Medici ve Bodyguard dizilerinde rol almış Richard Madden; A Single Man, The King’s Speech, Kingsman serisi ve Mamma Mia gibi yapımlarda rol almış usta oyuncu Colin Firth gibi isimlerin yanında Mark Strong, Game of Thrones’ta kral Tommen Baratheon olarak gördüğümüz Dean-Charles Chapman; Pride, Spectre ve Sherlock gibi yapımlardan tanıdığımız Andrew Scott gibi isimler yer alıyor.

Filmde Birinci Dünya Savaşı’nda 2 genç İngiliz askerine başarılması imkansız bir görev veriliyor. Zamana karşı yarışlarında genç askerler, düşman gölgelerinden geçmeli ve binlerce askere karşı yapılacak olan saldırıyı durdurmak için bir mesajı iletmeliler. 1917 filmi, ülkemizde 9 Ocak 2020’de vizyona girecek.