2019 iPhone modellerinin anakartı ortaya çıktı

2019 iPhone modellerinin anakartı ortaya çıktı

2019 iPhone modellerinin anakartı hakkında yeni bilgiler geldi. Sonbahar sezonunda üç yeni iPhone modeli ile teknoloji gündemine damgasını vurmak isteyen Apple, kendi cihazlarının anakartları üzerinde çalışmaya devam ediyor. İnternet basınına sızdırılan bir görüntü, iPhone 11‘e ait olduğu iddia edilen bir anakart olarak dikkatleri üzerine çekti. Peki, 2019 iPhone modelleri için paylaşılan diğer bilgiler neler?

Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan batarya, Apple ekibinin de gözünden kaçmadı. Bu bağlamda, donanım tasarımında eski tarza dönmeye karar veren firma, iPhone XS ve iPhone XS Max telefonlarında olduğu gibir L şekli bir dizaynı kullanmayacak. Amerikalı akıllı telefon üreticisi, bundan önce, dikdörtgen bataryayı iPhone XR‘ın üretiminde kullanmıştı.

Görseldeki anakartın kodu olan ‘1019′, Mart 2019 anlamına geliyor. Göze çarpan bir başka kısım ise çip ve devre düzeninin mevcut iPhone XR’dan farklı olması. Bunun dışında, bir sonraki iPhone XR’ın çift lensli arka kamera sistemine, yenilenmiş yeşil ve lavanta renklerine ve 4GB RAM özelliğine sahip olması bekleniyor.

Cihazın, ayrıca, iki yönlü kablosuz şarjın çalıştırılabilmesi adına yüzde altıya kadar daha büyük bir batarya kullanacağı tahmin ediliyor. Şimdilik söylentiden ibaret olan bu büyüme hamlesi, önümüzdeki günlerde resmileşecek mi hep birlikte göreceğiz.