Botanikçilere Verilen Ödüler

Botanikçilere Verilen Ödüler

Botanikçilere Verilen Ödüler 2019’da Verilen Ödüller

Botanik Konferansında konferansa katılan toplumların çoğundan birçok ödül verilmektedir. Her ödülün kendi uygunluk koşulları vardır. Özet gönderirken, başvuru sürecinde yaptığınız seçimlere dayanarak bir ödül için değerlendirilmeyi kabul etme şansınız olacak. Ödül olarak değerlendirilmek isterseniz, özetinizi, ilgilendiğiniz ödüle hak kazanacak şekilde sunmanız önemlidir.

Aşağıda, uygun görülmesi için yapmanız gereken kritik seçimlerin yanı sıra Botanik Konferansında verilecek tüm ödüller verilmiştir.

Yargılama için sınırlı bir süre olması nedeniyle, sempozyum, konuşma dili ve disiplinler arası konular için sunulan birçok sunumun ödüller için dikkate alınmadığını lütfen unutmayın. Aşağıdaki ölçütler, belirtildiğinde, belirtilen “bölüme” gönderme de dahil olmak üzere, tam olarak izlenmelidir.

Amerika Botanik Derneği’nden Ödüller
A. J. Keskin Ödülü
A. J. Keskin Ödülü. Jack Sharp’ın şerefine verilen bu ödül, hayatı boyunca olduğu gibi, briyofte ve liken öğrencilerini de teşvik ediyor. Bu ödül, Bryological ve Lichenological oturumlarında sunulan en iyi öğrenci makalesi için verilir. Mevcut lisansüstü öğrenciler ödül için uygundur.

Bir Sözlü Kağıt Olmalı
Bryological ve Lichenological Section / ABLS sunumu olarak sunulmalıdır
Gelişimsel ve Yapısal Bölüm en iyi posteri
Her yıl, Gelişimsel ve Yapısal Bölüm poster oturumunda orijinal araştırmalarına dayanarak en iyi posteri sunan yüksek lisans veya lisans öğrencisine ödül verilir. Hak kazanmak için, öğrencinin poster oturumunda bulunması ve ilk yazar olması gerekir. Doktora derecesini tamamlayan öğrenciler Geçen yıl içinde de uygundur.

Poster olmalı
Gelişimsel ve Yapısal Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Ekolojik Bölüm En İyi Lisansüstü Öğrenci Belgesi
Ekolojik Bölüm her yıl en iyi lisansüstü öğrenci sunumu için bir ödül sunar. Bir değerlendirme komitesi, her öğrenci sunumunu değerlendirir ve çalışmanın niteliğine ve sunumuna dayanarak bir kazanan seçer. Ödülün sahibi bir sertifika ve nakit bir ödül alır ve BSA banketindeki Ekolojik Bölümün konuğudur.

BSA üyesi olmalı
Bir Sözlü Kağıt Olmalı
Ekolojik Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Ekolojik Bölüm En İyi Mezun Öğrenci Posteri
Ekolojik Bölüm her yıl en iyi lisansüstü öğrenci posteri için bir ödül sunar. Hakem heyeti her öğrencinin posterini değerlendirir ve çalışmanın kalitesine ve sunumuna göre bir kazanan seçer. Ödülün sahibi bir sertifika ve nakit bir ödül alır ve BSA banketindeki Ekolojik Bölümün konuğudur.

BSA üyesi olmalı
Poster olmalı
Ekolojik Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Ekolojik Bölüm En İyi Lisans Sunum Ödülü
Ekolojik Bölüm, en iyi lisans öğrencisi sunumu için bir ödül sunar. Bir değerlendirme komitesi, her öğrenci sunumunu değerlendirir ve çalışmanın niteliğine ve sunumuna dayanarak bir kazanan seçer. Ödülün sahibi bir sertifika ve nakit bir ödül alır ve BSA banketindeki Ekolojik Bölümün konuğudur.

Bir Sözlü Kağıt veya Poster Olmalı
Ekolojik Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Ekonomik Botanik Bölümü en iyi posteri
Ekonomik Botanik Bölümü en iyi poster ödülü, Ekonomik Botanik Bölümü poster oturumunda orijinal araştırmalarına dayanarak en iyi posteri sunan öğrenciye verilir. Hak kazanmak için, öğrencinin poster oturumunda bulunması ve ilk yazar olması gerekir. Doktora derecesini tamamlayan öğrenciler Geçen yıl içinde de uygundur.

Poster olmalı
Ekonomik Botanik Bölümü sunumu olarak sunulmalıdır
Ekonomik Botanik Bölümü en iyi öğrenci ödevi
Ekonomik Botanik Bölümü’nün en iyi öğrenci ödülü ödülü, yıllık toplantısında Ekonomik Botanik Bölümü’ndeki olağanüstü makaleyi sunan öğrenciye verilir. Makaleler, çalışmanın kalitesi ve sunum esas alınarak değerlendirilir. Doktora derecesini tamamlayan öğrenciler Geçen yıl içinde de uygundur.

Bir Sözlü Kağıt Olmalı
Ekonomik Botanik Bölümü sunumu olarak sunulmalıdır
Edgar T. Wherry ödülü
Bu ödül, Dr. Wherry’nin eğrelti otlarının evrimi ve floristik yapılarına yaptığı katkılardan onur duymaktadır. Bu ödül, Pteridolojik Bölümün katkıda bulunduğu bildiri oturumu sırasında sunulan en iyi bildiri için verilmiştir. Bir yazar ödülü yalnızca bir kez kazanabilir.

Bir Sözlü Kağıt Olmalı
Pteridolojik Bölüm / AFS sunumu olarak sunulmalıdır

Emanuel D. Rudolph Ödülü

BSA’nın Tarihsel Bölümü, yıllık toplantıda tarihi nitelikteki en iyi öğrenci sunumu için Emanuel D. Rudolph Ödülünü sunar. Ödülün sahibi bir sertifika ve nakit bir ödül alır ve BSA banketindeki Bölümün konuğudur.

Bir Sözlü Kağıt veya Poster Olmalı
Tarihsel Bölüm Sunumu olarak sunulmalıdır
Genetik Bölüm Poster Ödülü

Genetik Bölüm Öğrenci Ödülü, yıllık toplantılarda en iyi öğrenci posteri için verilir.

Poster olmalı
Genetik Bölüm veya Nüfus Genetiği, Genomik / Proteomik, Moleküler Ekoloji ve Evrim, Melezler ve Hibridizasyon veya Filogenetik Konular sunumu olarak sunulmalıdır.
George R. Cooley Ödülü

George R. Cooley Ödülü, sistematik katılımlı kağıt oturumlarında veya Biyocoğrafya topikal oturumunda en iyi bildiri sunumu için ASPT tarafından verildi. Ödül için adayların bir yüksek lisans öğrencisi veya doktora aldıktan sonra bir yıl içinde ve bildiri sunulduğu sırada ASPT üyesi olmalıdır. Herhangi bir aday için yalnızca bir makale değerlendirilecektir. Makalenin önemli miktarda veriye dayanması gerektiğine dikkat edin (yapılacak işler hakkında bir konuşma için ödül verilmeyecek).

ASPT’nin bir üyesi olmalı
Bir Sözlü Makale olarak gönderilmelidir
Sistematik Bölüm / ASPT veya Biyocoğrafya Konu Sunumu olarak sunulmalıdır
Isabel Cookson Ödülü

Bu ödül ve fon, 1976’da Isabel Cookson’dan bir mucize ile kuruldu. Isabel C. Cookson Paleobotanical Award öğrenciye veya doktora derecesine verilir. Yıllık toplantıda paleobotanik veya palinolojide en iyi katkıyı sağlayan yazıyı verenler.

Bir Sözlü Makale olarak gönderilmelidir
Paleobotanik Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Katherine Esau Ödülü

Katherine Esau Ödülü, yıllık toplantıda Gelişim ve Yapısal Bölüm veya Evrimsel Gelişim Biyolojisi topikal oturumunda seçkin makaleyi sunan lisansüstü öğrenciye verilir. Mevcut lisansüstü öğrenciler ödül için uygundur. Bu ödül, Dr. Katherine Esau’nun etkili çalışmasını ve öğrencilere olan bağlılığını kabul eder.

Poster veya Sözlü Makale olarak gönderilmelidir
Gelişimsel ve Yapısal Bir Bölüm veya Evrimsel Gelişim Biyolojisi (Evo-Devo) Konu sunumu olarak sunulmalıdır.
Margaret Menzel Ödülü

Margaret Menzel Ödülü, Genetik Bölümü’nün katkıda bulunan yazı oturumlarında veya aşağıdaki topikal oturumlardan birinde sunulan olağanüstü makale için Genetik Bölümü tarafından verildi: Nüfus Genetiği, Genomik ve Proteomik, Moleküler Ekoloji ve Evrim, Filogenetik veya Melezler ve Melezleme.

Bir Sözlü Makale olarak gönderilmelidir
Genetik Bölüm veya Nüfus Genetiği, Genomik / Proteomik, Moleküler Ekoloji ve Evrim, Melezler ve Hibridizasyon veya Filogenetik Konular sunumu olarak sunulmalıdır.
Maynard F. Moseley Ödülü

Maynard F. Moseley Ödülü, Paleobotanik veya Gelişimsel ve Yapısal oturumlarda sunulan ve bitki yapısı anlayışımızı evrimsel bir bağlamda ilerleten en iyi öğrenci belgesine verilir. Mevcut lisans ve lisansüstü öğrencileri, kariyerini öğretim, burs ve hizmet yoluyla botanik bilimlerini zenginleştirmeye adayan Maynard F. Moseley’i (1918-2003) onurlandıran bu ödüle hak kazanıyor.

Bir Sözlü Makale olarak gönderilmelidir
Paleobotanik Bölüm veya Gelişimsel ve Yapısal Bölüm sunumu olarak sunulmalıdır
Fizyolojik Bölüm En iyi poster sunumu

Fizyolojik Bölüm Bir öğrenci tarafından yıllık toplantıda yapılan Fizyolojik Bölüm veya Ekofizyoloji oturumunda en iyi poster sunumu. Ödül için adaylar mevcut bir öğrenci veya yeni mezun olmalıdır (derece konferans tarihinden en az 12 ay önce alınmış). Araştırma öncelikle öğrencinin çalışması olmalıdır (uygun olmayan doktora sonrası projeler).

Poster olarak göndermelisiniz
Fizyolojik Bölüm veya Ekofizyoloji olarak sunulmalıdır Konu sunumu
Fizyolojik Bölüm Fizyolojik Bölüm Li-COR Ödülü

Fizyolojik Bölüm Fizyolojik Bölüm Li-COR Ödülü, yıllık toplantıda Fizyolojik Bölüm veya Ekofizyoloji oturumunda en iyi öğrenci sunumunu kabul etmek için Fizyolojik Bölüm tarafından verilmektedir. Ödül için adaylar mevcut bir öğrenci veya yeni mezun olmalıdır (derece konferans tarihinden en az 12 ay önce alınmış). Araştırma öncelikle öğrencinin çalışması olmalıdır (uygun olmayan doktora sonrası projeler).

Poster veya Sözlü Makale Olmalı
Fizyolojik Bölüm veya Ekofizyoloji olarak sunulmalıdır Konu sunumu

 

2004 yılında kurulan Japonya Botanik Topluluğu Ödülleri, botanik başarıları takdir ediyor. Aşağıdakilerden oluşur:

“BSJ Temel Ödülü”, BSJ’ye ve bitki bilimlerinin gelişmesine katkıda bulunan bir botanikçiye verilir.
“BSJ Akademik Ödülü”, çok özgün çalışmalar yürüten ve akademik yayınları uluslararası düzeyde takdir gören bir botanikçiye verilir.
“BSJ Teşvik Ödülü” ve “BSJ Genç Botanikçi Ödülü”, araştırma mükemmelliğini gösteren araştırmacı ve genç botanikçilere sırasıyla verildi.
“BSJ Özel Ödülü”, araştırma teknikleri, bilimsel tanıtım ve eğitim gibi alanlarda ve diğer bağlı alanlarda bitki bilimlerinin gelişmesine katkıda bulunan araştırmacılara verilir.
“Bitki Araştırma En İyi Bildirisi Dergisi”, JPR’ye bitki biliminde önemli derecede gelişmiş bir makaleye katkıda bulunan botanikçilere verilir.

 

Amaç


Japonya Botanik Topluluğu, botanik alanlarının tümünün gelişimini teşvik etmeyi ve botanik bilgiyi yaymayı ve böylece hem beşe

ri bilimlerin hem de bilimlerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

BSJ, yukarıdaki amacı yerine getirmeyi amaçlar:

(1) Yıllık BSJ toplantısı gibi bilimsel toplantılar yapılması ve botanik dersleri vermesi.

(2) Botanik konularında bilimsel dergi ve diğer kitapları yayınlamak.

(3) Botanik çalışmalarını akademik başarıların takdiriyle teşvik etmek.

(4) Botanikle ilgili diğer yerli veya yabancı bilimsel kuruluşlarla iletişim ve işbirliği.